Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Allmänmedicin

Skånska läkare i upprop om vårdkris

Publicerad: 25 april 2017, 06:53

Fredrik Modig, en av läkarna bakom uppropet.

Foto: privat

Vem ska behandla patienter när läkare är sjuka och inte orkar mer? Den frågan ställer sig 573 läkare från primärvården i Region Skåne.


Ämnen i artikeln:

Region Skåne

Arbetsmiljön har blivit en riskfaktor för patientsäkerheten, enligt läkarna som skrivit under ett öppet brev för att få politiker att prioritera primärvården i Skåne. Läkarna skriver att de har haft en dialog med politiker i Region Skåne under en länge tid, att de välvilligt lyssnat men inte genomfört några betydelsefulla förändringar.

I uppropet kräver de 573 läkarna att det skjuts till mer pengar, en satsning på ST-läkare, att ett nytt journalsystem införs, en förbättring av arbetsmiljön och att det blir en enda gemensam primärvårdsförvaltning i Skåne.

"Arbetsmiljön är mycket ansträngd, många medarbetare mår dåligt och detta går självklart ut över patienterna. Region Skånes vision 'livskvalitet i världsklass' går stick i stäv med den nuvarande situationen inom primärvården, för både medborgare och medarbetare. Detta kan inte fortgå", skriver Fredrik Modig, en av läkarna bakom uppropet, i ett pressmeddelande.

Relaterat material

Stor stress för allmänläkarna

TT

Ämnen i artikeln:

Region Skåne

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev