söndag4 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Allmänmedicin

SKL vill att Skatteverket skjuter på vårdmomsen

Publicerad: 28 maj 2019, 08:39

Foto: Adam Wrafter/Bildbyrån

Rättsläget är inte klarlagt anser Sveriges kommuner och landsting, som vill att datumet för när momsen börjar gälla, den 1 juli, flyttas fram.

Ämnen i artikeln:

Vårdmoms

SH


Skatteverket har i sin bedömning av momsplikt på inhyrda vårdtjänster gått längre än vad domen i Högsta Förvaltningsdomstolen säger, anser SKL. Men Skatterättsnämndens förhandsbesked går på Skatteverkets linje, som Dagens Medicin rapporterat. Dessa kommer dock sannolikt att överklagas. Frågan går då tillbaka till Högsta Förvaltningsdomstolen.

– Skatteverket kan inte vidta beskattningsåtgärder innan rättsläget har klarlagts genom avgöranden från högsta instans. Vi anser därför att Skatteverket måste skjuta på tidpunkten för ikraftträdande som utsatts till den 1 juli 2019, säger Germund Persson, chefsjurist på SKL i ett pressmeddelande.

Redan i februari skrev Dagens Medicin om oron för vårdmomsen, då Läkarförbundet och Vårdföretagarna vädjade till Skatteverket om att skjuta på datumet för införandet.

De tre företag som har fått förhandsbesked från Skatterättsnämnden har tre veckor på sig att komma in med överklaganden.

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev