Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

lördag08.05.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Allmänmedicin

Slut med läkemedel till vårdcentraler

Publicerad: 26 september 2017, 11:55

Landstinget Blekinge avbryter försöket att försörja vårdcentraler och folktandvården med läkemedel. Orsaken är att lagen inte tillåter landstinget att gör det.


Ämnen i artikeln:

BlekingesjukhusetLandstinget BlekingeRegion Jönköpings län

Nu kommer tjänsten troligen att upphandlas, skriver nyhetsbrevet Apoteksmarknaden.

– Vi tittar för närvarande på hur vi ska lösa läkemedelsförsörjningen och det är högst sannolikt att vi får upphandla denna tjänst. Vi är det andra landstinget i Sverige med eget sjukhusapotek och det första att testa leverans till egna enheter utanför sjukhuset, säger Gunilla Skoog, planerings- och utvecklingsdirektör vid Landstinget Blekinge, till Apoteksmarknaden.

Landstinget Blekinge har i dagsläget hela läkemedelsförsörjningen i egen regi. Men enligt lagstiftningen krävs detaljhandelstillstånd för att leverera läkemedel till vårdcentraler och folktandvård – och ett sådant tillstånd kan regioner och landsting inte få.

Region Jönköping upptäckte sammma problem i lagstiftningen när regionen plockade hem läkemedelsförsörjningen, vilket Dagens Medicin tidigare rapporterat. Där sköter Apoteket AB leveranserna till regionens egna vårdcentraler och folktandvården.

Relaterat material

Landsting skippar apotek

Annika Carpman

Reporter

annika.carpman@dagensmedicin.se

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev