Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Allmänmedicin

”Stolt och glad över att bli nämnd”

Publicerad: 17 september 2015, 07:41

Anna Krook,  i dag professor vid Karolinska institutet, var Stephen O’Rahillys första doktorand, mellan 1992 och 1996.

Ett symposium om epigenetik lockade bland annat Anna Krook till EASD. Men hon var även närvarande när hennes tidigare handledare Stephen O’Rahilly fick ett stort forskningspris.


Ämnen i artikeln:

EASD

Det var många som ville vara med när sir Stephen O’Rahilly mottog det första EASD-Novo Nordisk Foundation Diabetes Prize for Excellence på EASD:s andra dag. En av dem var Anna Krook, professor vid Karolinska institutet. Hon var Stephen O’Rahillys första doktorand, mellan 1992 och 1996, och under föreläsningen tackade han henne.

– Jag är givetvis stolt och glad över att ha blivit nämnd i hans föredrag. Det var länge sedan jag lämnade hans labb och han har gjort så mycket fantastiskt sedan dess.

Vad har du lyssnat hittills på under EASD?

- Min forskning handlar om att förstå vad som orsakar insulinkänslighet i muskler och fysisk aktivitet, så jag har lyssnat på presentationer och tittat på posters om detta.

Något som du ser fram emot under kommande dagar?

– Imorgon är det ett symposium om epigenetik som jag tror kan bli intressant. Tidigare har man mest forskat på epigenetik inom cancerområdet, men nu börjar man se om det har betydelse inom metabola sjukdomar. Det ska bli spännande att höra mer om det.

Relaterat material

Han fick diabetesforskningens Nobelpris

AMINA MANZOOR

Ämnen i artikeln:

EASD

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev