Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag02.12.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Allmänmedicin

Stort telefonhaveri hos vårdcentraler

Publicerad: 10 Maj 2017, 11:28

Foto: Thinkstock

UPPDATERAD. Under närmare tio timmar gick det inte att ringa till någon av de offentliga vårdcentralerna i Västra Götalandsregionen, Norrbottens län och Uppsala län efter ett telefonhaveri.


Ämnen i artikeln:

Västra GötalandsregionenRegion UppsalaRegion Norrbotten

- Det drabbar våra vårdcentraler, rehabmottagningar och barnmorskemottagningar, sade Carsten Holm, kommunikatör på Närhälsan i Västra Götaland, till P4 Väst.

Även vissa sjukhus drabbades. Felet inträffade vid klockan sex i morse och var avhjälpt först vid 15.30-tiden. Personer som försökte ringa direkt till vårdcentraler möttes i stället av en tyst telefon. Problemet gick att komma runt genom att ringa växeln, men där var kötiden extra lång.

- Vi har haft 60—70 personer i kö nu under morgonen, säger Lars-Åke Blomberg, kommunikationsansvarig vid region Uppsala.

Orsaken låg hos leverantören TDC, som är en del av Tele2, som gjort en uppdatering av telefonisystemet under natten som Lars-Åke Blomberg säger "inte föll så väl ut". TDC ska nu lämna in en händelserapport till vårdregionerna.

- Vi kommer att ställa krav att det är bra att de informerar innan man genomför sådana här uppdateringar, så att vi kan förbereda oss om det skulle inträffa igen.

- Framförallt är det oerhört tråkigt för patienterna. Förhoppningsvis är det ingen svårt sjuk som har drabbats, säger Lars-Åke Blomberg.

TT

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev