måndag25 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Allmänmedicin

Tidigare Karolinskachef blir ordförande för Min Doktor

Publicerad: 29 januari 2019, 06:45

Cecilia Schelin Seidegård. Foto: Freddy Billqvist

Cecilia Schelin Seidegård, med ett förflutet som bland annat sjukhusdirektör för Karolinska, har tagit över som ny ordförande för nätläkarbolaget Min Doktor.

Ämnen i artikeln:

Min DoktorDigital vård

Efter att ha varit chef för Karolinska universitetssjukhuset under tre och ett halvt år lämnade Cecilia Schelin Seidegård posten 2007 i vad som kommunicerades som ett ömsesidigt beslut mellan henne och styrelsen. Nu är hon tillbaka i sjukvårdens hetluft efter att ha verkat som landshövding på Gotland i nio år – som nytillträdd ordförande för den digitala vårdgivaren Min Doktor.

– Jag ser fram emot att få vara med och driva utvecklingen av hälso- och sjukvården. Sverige har hög kompetens inom både teknik och sjukvård, men har stora utmaningar kring tillgänglighet och bemötande i vården. Där vill jag tillsammans med Min Doktor göra skillnad och modernisera vården. Vi är bara i början av denna process, säger Cecilia Schelin Seidegård i ett pressmeddelande från Min Doktor.

Rekryteringen kommer i samma veva som en expansionsfas hos Min Doktor där fysiska kliniker i anslutning till Ica-butiker håller på och öppnas runt om i Sverige, efter en affär mellan Min Doktor, Ica-gruppen och Apotek hjärtat. Min Doktors vd Jonas Vig tror att den nya ordföranden kan spela en nyckelroll i det arbetet.

– Cecilia Schelin Seidegård har en fantastisk kombination av erfarenheter från privat och offentlig sektor. Hennes insikt i hur både vården och politiken fungerar är otroligt värdefull för att se hur Min Doktors innovativa verksamhet har en roll i gränslandet mellan offentligt och privat driven digitaliserad vård, säger Jonas Vig, vd Min Doktor.

Cecilia Schelin Seidegård är också ordförande för Göteborgs universitet och är disputerad i biokemi.

Relaterat material

Oviss framtid för Cecilia Schelin Seidegård

Hjärtats köp av Min Doktor får klartecken

Läkarförbundet: Apotek bör inte äga vårdtjänst

ADAM WENELL

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev