Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Allmänmedicin

Tidigare läkare stämmer patient för uteblivet arvode

Publicerad: 1 april 2009, 08:41

En före detta privatläkare i Kronoberg stämmer en patient på en halv miljon kronor. Han vill ha betalt för att han hjälpte henne i ett försäkringsärende.


Privatläkaren fråntogs sin legitimation för drygt två år sedan, efter att ha felbehandlat ett stort antal patienter. Under sin tid som yrkesverksam skrev han intyg åt en patient som tvistade med Försäkringskassan och ett försäkringsbolag efter en trafikolycka.

Läkaren och patienten skrev under ett avtal om att läkaren skulle få 12 procent av eventuella framtida ersättningar. Konstruktionen är mycket ovanlig, enligt Socialstyrelsen.

– Jag känner inte till att det har förekommit hos några andra läkare, säger handläggaren Sven Lewin till Smålandsposten.

Nu har patienten fått 4 miljoner kronor från försäkringsbolaget, men läkaren har inte fått några pengar. Därför stämmer han henne inför Växjö tingsrätt.

Eftersom läkaren har fråntagits sin legitimation kan han inte utöva sitt tidigare yrke. Enligt Smålandsposten arbetar han numera som psykoterapeut och försäkringsrådgivare i arbetsskadeärenden.

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev