onsdag31 maj

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Allmänmedicin

Utredningar bromsar Apotek Hjärtats mottagningar

Publicerad: 13 november 2019, 12:04

Foto: Pressbild

De 80 sjuksköterskebemmannade mottagningarna som Apotek Hjärtat och Min Doktor planerat för ser ut att dröja. Anledningen är två statliga utredningar.

Ämnen i artikeln:

Min DoktorDigital vård

JK


”Just nu i situationen med de två utredningarna håller vi på att se över planen. Stora investeringar behöver ha klara förutsättningar. Vi är lite osäkra nu och har en diskussion om hur vi går vidare”, säger Annika Svedberg, farmaci- och kvalitetschef på Apotek Hjärtat, till Vårdfokus.

Dagens Medicin har tidigare rapporterat om expansionsplanerna för mottagningarna som var tänkta att öppna i anslutning till Ica-butiker runt om i landet. I dagsläget driver Min Doktor ett 15-tal mottagningar men om det blir 65 till är alltså osäkert, något som både Ica och Apotek Hjärtat också bekräftat för nyhetstjänsten Digital Hälsa i dag, onsdag.

De utredningar som det hänvisas till är dels Göran Stiernstedts utredning som tidigare i höstas föreslog att även digitala vårdgivare ska vara tvungna att även erbjuda fysiska vårdmöten, dels en rapport till regeringen där Läkemedelsverket föreslagit en begränsning av rätten för apoteksbolag att äga vårdgivare, rapporterar Digital Hälsa.

Ägarförhållanden

Ica äger Apotek Hjärtat som i sin tur äger 42 procent av den digitala vårdgivaren Min Doktor.

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev