lördag1 april

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Allmänmedicin

Vårdcentral får tre månaders frist

Publicerad: 21 december 2018, 08:29

Foto: Getty Images

Vårdcentralen i Åmål, som kritiseras för stora medicinska brister i verksamheten, får till sista mars på sig att åtgärda bristerna.

Ämnen i artikeln:

Västra Götalandsregionen

SH


Det beslöt norra hälso- och sjukvårdsnämnden i Västra Götalandsregionen vid sitt möte i går, torsdag. Om inte vårdcentralen har vidtagit åtgärder som kommit till rätta med bristerna kommer kontraktet med vårdcentralen att avslutas samma dag tidsfristen går ut, den 31 mars 2019.

Dagens Medicin skrev i förra veckan om rapporten som Västra Götalandsregionens koncernkontor skrivit efter att ha granskat vårdcentralens verksamhet. Koncernkontoret menade att det på grund av de stora problemen för patientsäkerheten inte fanns skäl att fortsätta med kontraktet.

Två dagar före nämndens möte då det beslutades om tidsfristen, skickade Socialdemokraterna i regionen ut ett pressmeddelande, där de skrev att deras ståndpunkt var att vårdcentralen måste stängas.

– Alternativet, att fortsätta med vården med nuvarande utförare, bedöms ju faktiskt som farlig för Åmålsborna. Det är väl ingen som tror att de som granskat denna verksamhet tar lätt på att föreslå stängning av den enda vårdcentralen i Åmål. Om man låter detta fortgå tar man på sig ett utomordentligt stort ansvar för de risker detta innebär, sa Håkan Linnarsson (S) i pressmeddelandet.

Relaterat material

Allvarliga brister på vårdcentral i Åmål

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev