Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Allmänmedicin

Vårdcentralschef i Laholm hoppar av efter läkartabbe

Publicerad: 21 augusti 2009, 07:11

Verksamhetschefen som lät en brottsdömd läkare arbeta på en vårdcentral i Laholm i förra veckan väljer nu att lämna sitt uppdrag.


Läkaren är dömd för att ha sökt jobb med förfalskade handlingar och har varnats av Hälso- och sjukvårdens ansvarsnämnd vid fyra tillfällen. 2007 uppmärksammades han i ett stort reportage i Uppdrag granskning på Sveriges Television.

Trots det fick han arbeta som hyrläkare på Vårdcentralen Centrum i Laholm under två dagar i förra veckan.

När händelsen uppmärksammades i lokala medier uppgav vårdcentralens verksamhetschef Krister Johansson att han inte kände till läkarens förflutna. Han väljer nu att lämna sitt uppdrag.

– Krister upplever att han inte kan jobba framgångsrikt med att fortsätta utveckla vårdcentralen. Jag kommer under fredagen att träffa medarbetare vid vårdcentralen för att diskutera framtiden, och hur vi går vidare för att fortsätta ge patienterna en god och säker vård, säger Gertrud Deierborg, områdeschef inom närsjukvården i Landstinget Halland, i ett pressmeddelande.

Läkaren hyrdes in via bemanningsföretaget Läkarresurs. Nu har Landstinget Halland skickat ett brev till alla anlitade bemanningsföretag där de påminns om att de är skyldiga att kontrollera alla läkares kompetens och lämplighet.

Relaterat material

Avstängd och dömd läkare fick jobb på vårdcentral

Läkare som förfalskade intyg kan förlora sin legitimation

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev