Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

tisdag18.05.2021

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Allmänmedicin

Vårdcentralschef på dubbla stolar slutar efter kritik

Publicerad: 1 december 2009, 16:02

Han var chef för en landstingsägd vårdcentral – samtidigt som hans företag vill starta en konkurrerande verksamhet. Nu måste Mats Siljehult avgå.


Landstinget i Jönköpings län inför vårdval nästa år. När ansökningstiden gick ut i mitten av november hade 31 landstingsdrivna vårdcentraler anmält intresse för att ingå. En av dem är Rosenlunds vårdcentral i Jönköping, där Mats Siljehult är vårdcentralschef.

25 ansökningar om att driva privata vårdcentraler har också lämnats in till landstinget. En av dem kommer från företaget Vetterhälsan. En av delägarna är – Mats Siljehult.

Chefens dubbla roller har väckt starka känslor på Rosenlunds vårdcentral, enligt Sveriges Radio Jönköping. Nu har Mats Siljehult hoppat av från sitt uppdrag där.

– Det måste finnas ett förtroende från mig och det måste finnas ett förtroende från personalen, och det fanns inte. Då tog Mats konsekvenserna, säger Hans Gränefelt, chef för primärvården i Jönköping, till lokalradion.

Mats Siljehult själv ser inga problem med sitt agerande.

– Det är nödvändigt, om du har ett arbete, att under en mycket kort period sitta på två stolar när man väljer ny inriktning, säger han till Sveriges Radio Jönköping.

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev