Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Allmänmedicin

Ytterligare data om risker med köttintag

Publicerad: 27 juni 2019, 08:14

Att öka sitt intag av rött kött kopplas i en amerikansk studie till en ökad risk att dö i förtid. Men sammansättningen av vad man äter är det viktigaste säger en svensk expert.


Tidigare studier har kopplat ett högt intag av rött kött till en ökad risk för bland annat tjock- och ändtarmscancer och att dö i förtid.

Vill du läsa mer?

Starta din prenumeration.

Första 30 dagarna utan kostnad

Obegränsad tillgång till allt digitalt innehåll
Nyhetstidningen direkt i brevlådan, 34 nr per år
Överblick, fördjupning och snabb uppdatering om svensk hälso- och sjukvård

Möjlighet att säga upp under första 30 dagarna

För 2 795 kr ex. moms (ord. pris 3 495 kr ex. moms) får du tillgång till allt vårt digitala material och vårt magasin. Prenumerationen är löpande på årsbasis. Första månaden är utan kostnad och du har under den perioden möjlighet att säga upp din nystartade prenumeration.

Starta din prenumeration
Redan prenumerant? Logga in

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev