tisdag28 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Barnsjukvård

Avskedad barnhjärtkirurg i
Lund väcker föräldrars oro

Publicerad: 17 november 2014, 12:26

Skånes universitetssjukhus i Lund. Foto: Nils Jakobsson/Bildbyrån.

Tusentals föräldrar har skrivit på ett upprop i oro över längre operationsköer med anledning av den sparkade barnhjärtkirurgen i Lund.

Ämnen i artikeln:

Barnsjukdomar

JK


Det är hittills bara en operation som flyttas som en direkt följd av turerna kring Skånes universitetssjukhus beslut att först stänga av och sedan säga upp en av sjukhusets barnhjärtkirurger, se artikel härintill.  Men oron hos föräldrar med hjärtsjuka barn har lett till att snart 2 000 personer har skrivit på ett nätupprop, rapporterar Skånska Dagbladet.

”Flera är vi föräldrar som har barn vilka har genomgått tidigare operationer och som behöver opereras ytterligare gånger och vi och våra barn befinner oss nu i en fruktansvärt otrygg situation. Barnen blir sämre och sämre och vi har fått lära oss att det bara är akuta fall som prioriteras.” står det bland annat i uppropet enligt tidningen.

Elisabeth Olhager, verksamhetschef för barnhjärtkirurgin, uppger för Skånska Dagbladet att hon tar föräldrarnas oro på allvar och att hon inte kan garantera att väntetiderna inte påverkas

– Vi hoppas att det inte blir så, säger hon och poängterar att om det sker kan det också bero på brist på annan operationspersonal och/eller intensivvårdsplatser.

Relaterat material

“Business as usual” i barnhjärtkirurgin

”Det fanns inte på kartan att vi skulle sabotera verksamheten i Lund.”

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev