torsdag21 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Barnsjukvård

Banker räddar sjukhusclowner i Dalarna

Publicerad: 20 juli 2023, 13:30

Arbetsterapeuten Lotta Lagerström (till vänster) och barnsjuksköterskan Monika Lidberg är sjukhusclowner i Region Dalarna.

Foto: Leksands Sparbank

Sjukhusclownerna Vimsan och Tant Prick kan fortsätta sprida glädje på barnklinikerna i Dalarna i ytterligare ett år. Fyra banker går in och finansierar clownerna.

Ämnen i artikeln:

Juli 2023Falu lasarettMora lasarettBarnsjukdomar

Annika Carpman

annika.carpman@dagensmedicin.se


Clownkåren i Region Dalarna är en tämligen nystartad ideell förening som sedan förra hösten bedrivit sjukshusclownsverksamhet på lasaretten i Falun och Mora. Brist på pengar höll dock på att stoppa clownerna från att jobba vidare.

Läs också: Demensclowner trollar fram glädje i Jönköping

Då gick Dalarnas fyra sparbanker samman och bekostar nu clownkårens verksamhet under ett år, enligt ett pressmeddelande.

”Vi kan inte göra barnen friska, men vi kan underlätta, kanske få dem att skratta och för en stund glömma sjukdomen och sjukhusmiljön. Nu har vi ett år till att fortsätta jobba, bygga upp och utveckla verksamheten”, säger Monika Lidberg, som förutom clownen Vimsan också är barnsjuksköterska, i pressmeddelandet.

Hon jobbar tillsammans med Lotta Lagerström, Tant Prick, som utöver clown är arbetsterapeut. De två utgör clownkåren som besöker Falun lasarett en dag i veckan och Mora lasarett en dag i månaden.

Kommentarer

Arbetar du i sjukvården och vill kommentera texten utifrån din yrkesroll?
Klicka här!
Kommentarer publiceras efter granskning.

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev