Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

söndag09.05.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Barnsjukvård

Barnakuten ska vara tryggare för barn i en utsatt situation

Publicerad: 19 maj 2010, 11:32

En säkrare och mer barnanpassad miljö är syftet med den nya barnakuten som planeras vid Universitetssjukhuset i Örebro.


Under gårdagen tog Örebro läns landstings ekonomi- och investeringsutskott beslutet om att öppna en särskild barnakut. Orsaken är att miljön på den vanliga akutmottagningen inte är anpassade för barn i en utsatt situation.

Den nya barnakuten ska finnas i anslutning till den nuvarande akutmottagningen, men kommer att byggas ut med fler undersökningsrum och två väntrum för barn. Dessutom ska barnspecialister finnas på plats så att barnen inte behöver flyttas till andra avdelningar.

– De nya väntrummen kommer att vara anpassade för barn med leksaker och små stolar och bord. Det ena väntrummet är för skadade barn och det andra för barn med infektionssjukdomar, det är för att minska smittspridning, säger Marie-Louise Forsberg-Fransson (S), ordförande i utskottet.

Barnkliniken har under en längre tid haft ett ökat inflöde av akutpatienter både dag och natt, och Marie-Louise Forsberg-Fransson beskriver situationen som ohållbar.

–Syftet är att  få en bättre kontinuitet och öka tryggheten för barn i en utsatt situation.

Arbetet kommer att starta i höst och förväntas vara klart våren 2011. Den totala kostnaden beräknas till 17 miljoner kronor.

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev