Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Barnsjukvård

Barnläkare anmäler Anna Wahlgrens nattningstips

Publicerad: 2 juni 2009, 09:01

Barnläkare anmäler Anna Wahlgrens nattningstips

Foto: Anna Wahlgren.

Svenska barnläkarföreningen har anmält författaren Anna Wahlgrens sajt till barnombudsmannen.


Anna Wahlgren är känd bland annat för Barnaboken, som gavs ut för första gången för 25 år sedan. Numera ger hon tips om barnuppfostran även på sin hemsida.

Ett filmklipp på hemsidan, där Anna Wahlgren visar metoden ”Tryckpressen”, som innebär att spädbarns ansikte pressas ner i barnvagnen, har väckt het debatt de senaste veckorna.

Först gick barnhälsoöverläkaren Marie Köhler i Malmö ut med ett varningsmejl till sina kollegor inom barnhälsovården. Nu har barnläkarföreningen också anmält Anna Wahlgrens sajt till barnombudsmannen, skriver Sydsvenskan.

Ulla Tillgren, pressansvarig hos barnombudsmannen, konstaterar att myndigheten inte har någon möjlighet att granska sajten, men inte tänker släppa frågan.

– Vi ska bjuda in barnläkarföreningen och diskutera hur vi kan gå vidare. Det behövs mer information till föräldrar för att möta auktoritära sätt att se på barnuppfostran, säger hon till Sydsvenskan.

Anna Wahlgren bemöter kritiken på debattsajten Newsmill. Där skriver hon bland annat att det omtalade filmklippet är ryckt ur sitt sammanhang och är tänkt som ett krisverktyg när ingenting annat fungerar.

I sin debattartikel försvarar hon också sina råd om att spädbarn bör sova på mage och inte på rygg.

Läs mer:

AnnaWahlgren.com

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev