Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Barnsjukvård

Bebis dog vid förlossning – hög arbetsbelastning orsak

Publicerad: 9 februari 2017, 07:17

Trots att allt från början såg bra ut dog ett barn under förlossningen. Brister ikommunikationen och hög arbetsbelastning är Region Gävleborgs egen förklaring i en Lex-Mariaanmälan, skriver flera lokala medier.


Ämnen i artikeln:

Region Gävleborg

Trots att allt från början såg bra ut dog ett barn under förlossningen. Brister i kommunikationen och hög arbetsbelastning är Region Gävleborgs egen förklaring i en Lex-Mariaanmälan, skriver flera lokala medier.

”En frisk förstföderska kommer in till förlossningen med regelbundna värkar. Graviditeten ärfullgången och till en början är fosterövervakningskurvan normal. Men den försämrassuccessivt och i slutet av förlossningen är den mycket onormal. Barnet föds fram med hjälp av sugklocka, men är livlöst och går inte att återuppliva.” Så beskriver Region Gävleborg självhändelseförloppet i ett pressmeddelande.

Språkförbistringar och bristande intern kommunikation, bland annat till följd av högarbetsbelastning, bidrog till den tragiska utgången. Chefläkare John Mälstam har bestämt attden interna utredningen skickas vidare till tillsynsmyndigheten Inspektionen för vård och omsorg.

TT

Ämnen i artikeln:

Region Gävleborg

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev