Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Barnsjukvård

Halland satsar på barnläkare <BR>efter protester från läkarhåll

Publicerad: 3 juni 2010, 12:43

Efter förra årets bråk med läkarna vill landstingsledningen att Sjukhuset i Varberg åter ska kunna ta emot akut sjuka barn på nätterna.


Förra året beslutade Landstinget Halland att barn i norra Halland som blir akut sjuka nattetid ska skickas till Halmstad eller Göteborg. Bakgrunden var att läkarna på medicinkliniken inte ansåg sig vara lämpade att ta hand om dem. Som en protest hade läkarna beslutat att alltid skriva in en notering om att de inte hade rätt kompetens i de sjuka barnens journaler.

Nu vill landstingsledningen rekrytera minst sex nya barnläkare till Halland. Om det lyckas kan barnsjukvården på Sjukhuset i Varberg förstärkas framåt årsskiftet.

– Det som är aktuellt är att se till att det finns möjlighet att barn ska kunna bli bedömda dygnet runt. Det är ett första steg, säger landstingsrådet Mats Eriksson (M) till Sveriges Radio Halland.

Läkarna på medicinkliniken i Varberg välkomnar den planerade satsningen på barnläkare, uppger den fackliga representanten Niklas Brywe för lokalradion.

Relaterat material

Varbergsläkare fick som de ville slipper akut sjuka barn

Jourläkare frånsäger sig patientansvar i protest

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev