Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Barnsjukvård

Karolinska backar från sammanslagningsplaner

Publicerad: 3 november 2020, 15:43

Foto: Adam Wrafter/Bildbyrån

Karolinska universitetssjukhuset backar från planerna på att omorganisera intensivsjukvården för barn. Det skriver DN.

Ämnen i artikeln:

Karolinska universitetssjukhusetAstrid Lindgrens Barnsjukhus

Linda Berglund

linda.berglund@dagensmedicin.se


Dagens Medicin har tidigare berättat om det inriktningsbeslut som ledningen för Karolinska universitetssjukhuset tagit och som innebär att intensivvården för barn och vuxna slås ihop organisatoriskt. Beslutet har orsakat stora protester och ledningen har fått ta emot ett öppet brev med mer än 1 000 namnunderskrifter, där inriktningsbeslutet ifrågasätts. 

Nu backar ledningen. Enligt ett mejl som Dagens Nyheter tagit del av kommer intensivvården för barn, barn-pmi, fortsätta att vara en del av Astrid Lindgrens barnsjukhus och Tema Barn. Mejlet är skickat efter att ledningsgruppen haft ett möte och då behandlat risk- och konsekvensanalysen om förändringen.

Mikael Finder är neonatolog och temaombud för läkarföreningen på Astrid Lindgrens barnsjukhus.

– Inriktningsbeslutet har stött på ett tidigare ej skådat motstånd från medarbetare, fackförbund, yrkesföreningar och patientorganisationer. Vi är oerhört glada att höra att sjukhusledningen har lyssnat på oss och tänkt om. Vi hoppas att sjukhusledningen tar lärdom av det inträffade och framgent involverar professionen och motiverar eventuella organisationsförändringar för medarbetarna, säger han till Dagens Nyheter.

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev