Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

måndag14.06.2021

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Barnsjukvård

Kritiserad BVC kastar in handduken

Publicerad: 22 december 2017, 12:04

Den barnavårdscentral som tidigare kritiserats för att ha vilselett föräldrar kring vaccination lägger nu ner verksamheten.


– Det är bra att Allvis läggs ner. Vi ska inte ha barnavårdscentraler som inte tar ansvar för vaccinationer av små barn, säger Anna Starbrink (L), sjukvårdslandstingsråd i Stockholms läns landsting, SLL, till Dagens Nyheter.

Dagens Medicin har tidigare rapporterat om barnvårdscentralen, som har en märkbart lägre vaccinationstäckning än jämförbara enheter, och om förträdare som sagt att mässling har ”har en positiv inverkan på den personliga utvecklingen”.

En barnmorska som anlitats av Allvis och som bland annat jämfört valet att vaccinera eller inte vaccinera sitt barn med ”pest eller kolera” är sedan tidigare anmäld till Inspektionen för vård och omsorg, Ivo. Samma barnmorska var även tänkt att leda Vidarklinikens nya mottagningar.

Enligt Dagens Nyheter har Allvis barnavårdscentral i dag, fredag, lämnat in en uppsägning av vårdavtalet med SLL, vilket betyder att den läggs ner. Det formella beslutet ska fattas på sjukvårdsstyrelsens första möte efter helgerna.

Relaterat material

Vaccinskeptisk barnmorska skulle leda Vidarklinikens nya BVC

SLL anmäler vaccinskeptisk barnmorska till Ivo

Granskning av BVC efter fel om vaccin

Spred felaktigheter om vaccin till föräldrar

Jens Krey

Teamledare – nyheter

jens.krey@dagensmedicin.se

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev