Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

fredag07.05.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Barnsjukvård

Läkare från olika specialiteter träter om behandling av barn

Publicerad: 18 maj 2010, 08:49

Nu träter barn- och ungdomspsykiatrer och barnläkare om vilken specialitet som är bäst lämpad att behandla barn med psykiska problem.


Ämnen i artikeln:

Barnpsykiatri

Det är Anders Petter Brynge, tidigare verksamhetschef för den barn- och ungdomspsykiatriska kliniken vid Länssjukhuset Ryhov i Jönköping, som har reagerat på helgens utspel från Hugo Lagercrantz och Salomon Schulman. De två välkända barnläkarna föreslog att deras egen specialitet borde få ansvar för både barn- och ungdomspsykiatrin och skolläkarverksamheten.

Anders Petter Brynge beskriver barnläkarnas debattartikel som en  förvirrad kria . Enligt honom har Hugo Lagercrantz och Salomon Schulman bristande kunskap om hur barn- och ungdomspsykiatrer arbetar i dag.

Den läkare som har att analysera, diagnosticera och behandla barn med allvarlig psykisk problematik måste naturligtvis ha en högt specialiserad utbildning och fortbildning. Det räcker inte med djupt engagemang och empati som författarna vill göra gällande , skriver han i en egen artikel på debattsajten Newsmill.

Läs debattartikeln:

 Förvirrat av barnläkarna Lagercrantz och Schulman om barnpsykiatri  (på Newsmill)

Ämnen i artikeln:

Barnpsykiatri

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev