Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Barnsjukvård

Läkare varnar folk för sitt sjukhus

Publicerad: 30 oktober 2018, 11:00

Nyköpings lasarett

ST-läkaren Andreas Pihl får vårda barn på akuten i Nyköping, trots att han inte har den rätta kompetensen. Nu avråder han föräldrar från att ta dit sina barn.


Ämnen i artikeln:

Nyköpings lasarettIvo

När barnmottagningen stängs för dagen på Nyköpings lasarett läggs ansvaret för patientgruppen över på akutmottagningen. Det är något som väckt protester från flera läkare på akuten, bland annat från ST-läkaren Andreas Pihl.

Till Södermanlands Nyheter säger han att barn ska skötas om av personal med barnkompetens, något som inte är fallet på akuten i dag. Själv skulle han aldrig ta dit sina egna barn.

– Det är inte bara att lägga in någon, man måste också veta vad man ska göra om patienten försämras, säger Andreas Pihl till tidningen.

Inspektionen för vård och omsorg, Ivo, är av samma åsikt som Andreas och kritiserade nyligen Landstinget Sörmland för organisations- samt kompetensbrister på akuten i Nyköping, när det gäller vård av barn.

Från landstingets håll meddelar man till Södermanlands Nyheter att de arbetar med lösningar på problemet. Barnläkare i bakjour finns att tillkalla och dessutom försöker landstinget bättra på kompetensen hos medicinläkarna på akuten.

ADAM WENELL

Ämnen i artikeln:

Nyköpings lasarettIvo

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev