Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

fredag14.05.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Barnsjukvård

Läkemedelsverket ger ut barnbok om läkemedel

Publicerad: 27 november 2008, 10:55

Läkemedelsverket ger ut barnbok om läkemedel

Läkemedelsverket ger sig in i barnboksbranschen – med en bok om läkemedel.


Piller och baciller – en liten bok om läkemedel är den första barnbok som Läkemedelsverket ger ut. Den handlar om läkemedel och är tänkt för barn i åldern sex till elva år. Författare till boken är Fredrik Brounéus, apotekare och författare och verksam vid Läkemedelsverkets informationsenhet.

Ska Läkemedelsverket ägna sig åt att ge ut barnböcker?
– Läkemedelsverket har ett uppdrag från regeringen att informera om läkemedel till allmänheten. Och det finns egentligen ingen bok om läkemedel som vänder sig till barn. Vi fick idén när vi arbetade med Läkemedelsguiden som riktar sig till patienter och konsumenter. Förutom sådant som står på webben är det i stort sett all information som Läkemedelsverket ger ut, berättar Fredrik Brounéus

Varför ska barn läsa om läkemedel?
– Det är intressant dels hur läkemedel fungerar rent naturvetenskapligt, dels vilken funktion de har i samhället. Målet har varit att berätta om läkemedel på ett naturligt sätt. Boken tar upp ämnen som problem med antibiotikaresistens och varför vaccination är viktigt. Vi har arbetat mycket med bilder för att göra det begripligt.

Kommer Läkemedelsverket att tjäna pengar på den här boken?
– Det ska du egentligen inte fråga mig om, men vi hoppas förstås att boken ska spridas. Sedan får vi se om vi får tillbaka pengarna som det kostade att skapa boken.

Piller och baciller – en liten bok om läkemedel säljs via bokhandeln.

Andrea Björkman
Andrea.bjorkman@dagensmedicin.se

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev