Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Barnsjukvård

Motstridiga besked om Södra BB – igen

Publicerad: 23 oktober 2015, 09:29

Ella Bohlin, KD.

Medan Södersjukhusets ledning påpekar att det inte finns några beslut fattade om Södra BB:s framtid jublar landstingsrådet Ella Bohlin över att enheten ska vara kvar.


I ett pressmeddelande med rubriken ”Södra BB läggs inte ner” skriver Södersjukhusets ledning att den välkomnar en genomlysning av förlossnings- och neonatalvården vid Södersjukhuset tillsammans med landstingets tjänstemannaledning.

– Något beslut om att lägga ner Södra BB har aldrig har fattats. Vi har fört fram ett förslag. Södra BB:s inriktning är en viktig del i förlossningsvårdens utveckling. En utredning bör belysa om vi kan vidga hela eller delar av Södra BB:s vårdfilosofi så att fler får ta del av den, säger sjukhusets vd Tomas Movin.

Barn- och äldrelandstingsrådet Ella Bohlin, KD, tolkar detta som ett besked om att enheten ska vara kvar.

– Jag är jätteglad och stolt över att Södra BB kan fortsätta sin verksamhet. Vi har infört vårdval förlossning vilket ökar valfriheten för Stockholms föräldrar, men då krävs att det finns alternativ att välja på. Detta säkras med Södra BB. Sammanslagningen var aldrig ett politiskt beslut och fel väg att gå, säger Ella Bohlin i ett uttanade.

Tomas Movin beklagar att bilden kring Södra BB kan tyckas förvirrad.

– Vi har som sagt aldrig fattat något beslut om att lägga ner Södra BB. Vi vill fortsätta att diskutera hur verksamheten ska kunna breddas och utvecklas. Därför fortsätter arbetet med att hitta en lösning, säger han till Dagens Medicin.

Relaterat material

Södra BB kan komma att flyttas

Förslag: Södra BB läggs ner

Fack och politiker kritiska

MIA WÄRNGÅRD

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev