fredag31 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Barnsjukvård

Nytt avtal stärker Capio i Storbritannien

Publicerad: 11 september 2006, 11:54

Allmänläkare i Storbritannien ska kunna remittera patienter till sjukhus drivna av svenska Capio. Det är innebörden av ett avtal mellan Capio Healthcare UK och det brittiska hälsovårdsdepartementet.

Ämnen i artikeln:

Barnsjukdomar

Capio Healthcare UK ingår i den svenska sjukvårdskoncernen Capio och är Storbritanniens fjärde största privata vårdgivare. Företaget har mer än 20 sjukhus och driver flera specialistmottagningar i landet.

Avtalet med den brittiska regeringen innebär att Capio kommer att ingå i ett nätverk, Extended Choice Network, som ger vårdtagarna fler sjukhus att välja mellan.

- Det ger patienter möjlighet att ta beslut om var och när de vill bli behandlade. Under kommande månader kommer vi att försäkra oss om att våra system är förberedda och att patienter är införstådda med de valmöjligheter som nu står till buds, säger Gill Barnes, NHS Business Director vid Capio, i ett pressmeddelande.

Capio är en svensk sjukvårdskoncern som har verksamheter även i Danmark, Finland, Spanien, Frankrike, Storbritannien och Norge.

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev