Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag30.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Barnsjukvård

Polisanmälan mot häktad läkare efter nätläkarbesök

Publicerad: 6 Februari 2018, 13:35

Flera polisanmälningar har gjorts från olika sjukhus mot den läkare som är häktad misstänkt för sexuella övergrepp mot barn. Nu kommer även uppgift om att läkaren blivit polisanmäld efter att ha undersökt ett barn hos den digitala vårdtjänsten Kry.


Det är en förälder som berättar för Dagens Medicin om en undersökning läkaren ska ha gjort under våren 2017. När undersökningen skedde tyckte föräldrarna att den gick över gränsen och när rättsfallet nyligen fått stor uppmärksamhet i media tog de kontakt med Kry, där läkaren tidigare arbetat.

– Det har tidigare stått i media att Kry inte hittat något avvikande i sin journalgranskning men det är inte en korrekt bild, säger föräldern till Dagens Medicin och uppger att familjen nu gjort en polisanmälan av händelsen.

På Kry bekräftar kommunikationschefen Samuel Danofsky att man känner till ett fall som stämmer in på den beskrivning Dagens Medicin ger.

– Vi gör journalgranskningar för de patienter som läkaren haft hand om, men allting går inte att läsa ut från journalen. Så vi uppmanar patienter att höra av sig till oss om de upplevt något avvikande. I det här fallet uppmuntrade vid föräldrarna att göra en polisanmälan, säger han.

Föräldrarna är oroliga för att vårdkontakten spelats in. Är den oron befogad?

– Vi varken spelar in eller sparar några av patientmötena och all kommunikation via plattformen är krypterad, säger Samuel Danofsky.

Men kan det ha installerats annan mjukvara som möjliggör inspelning?

– Det är en hypotetisk fråga jag inte kan svara på, men det skulle i så fall vara ett grovt brott mot våra riktlinjer, säger Samuel Danofsky.

Den häktade läkaren nekar till alla misstankar, enligt TT. Han häktades ursprungligen på grund av misstänkta brott som ska ha skett i Stockholm. Sedan har han även polisanmälts för misstänkta brott i Skaraborg och i Region Jönköpings län, enligt P4 Skaraborg.

Relaterat material

Nya misstankar mot sexhäktad läkare

Läkare begärs häktad för fler barnsexbrott

Carl-Magnus Hake

Reporter

carl-magnus.hake@dagensmedicin.se

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev