måndag27 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Barnsjukvård

Protester mot färre vårdplatser för barn

Publicerad: 8 september 2015, 09:26

Foto: Thinkstock

Politikerna i Halland har fått ta emot en namninsamling mot förslaget att dra in akutens vårdplatser för barn på sjukhuset i Varberg.

Ämnen i artikeln:

Region HallandHallands sjukhusBarnsjukdomar

Onsdagen den 9 september fattar driftsnämnden vid Region Halland beslut om att akuten i Varbergs fyra vårdplatser för barn ska dras in. I stället ska barn i behov av vård hänvisas till Halmstad eller Göteborg. Förslaget innebär också att fyra specialistutbildade sjukskötersketjänster försvinner från akuten i Varberg.

Förslaget har väckt kritik hos Varbergsborna som samlat in drygt 700 namnunderskrifter som lämnats över till Mikaela Waltersson, ordförande i regionens driftsnämnd. Facebooksidan "Rädda barnakuten i Varberg" som protesterar mot nedläggningen har i skrivande stund 4 246 gilla-markeringar.

Mikaela Waltersson menar att diskussionerna kring förslaget i vissa fall blivit missvisande, eftersom barn även i fortsättningen kommer att tas omhand vid akutmottagningen i Varberg.

– Beslutet handlar om att stänga fyra vårdplatser för barn i Varberg, och alltså koncentrera slutenvården till Halmstad. Barn som är allvarligt sjuka behandlas redan idag vid sjukhuset i Halmstad. Vi har sett att med så få barn som behandlas i Varberg så är det svårt att behålla kvaliteten över tid. Det akuta omhändertagandet av barn kommer inte att påverkas av beslutet, säger hon.

AMINA MANZOOR

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev