Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag14.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Barnsjukvård

Röd mångmiljonsatsning ska ge förbättrad barnsjukvård

Publicerad: 26 April 2010, 09:51

Röd mångmiljonsatsning ska ge förbättrad barnsjukvård

Foto: Foto: Photos.com

Socialdemokraterna vill vinna höstens landstingsval i Stockholm genom att lova 100 miljoner kronor extra till barnsjukvården varje år.


Problemen inom barnsjukvården i Stockholm, med hårt tryck på personalen och brister i läkemedelshanteringen, har fått stor uppmärksamhet. Nu har socialdemokraterna tagit fram en egen rapport om vad partiet vill göra åt situationen vid en eventuell rödgrön seger i höstens landstingsval.

Barnsjukvården har under en lång tid visat sig hålla för trycket från ett växande antal patienter tack vare ett imponerande arbete av vårdpersonalen. Medierapporteringen de senaste tre åren visar dock att vi har skäl för att vara oroliga , skriver Ilija Batljan, partiets kandidat till posten som finanslandstingsråd, i förordet.

Totalt presenterar partiet 18 små och stora förslag i rapporten. Här är några exempel:

■ Partiet vill tillföra 100 miljoner kronor årligen till barnsjukvården. Merparten av pengarna ska användas till att rekrytera mer personal med hög kompetens.
     ■ En satsning på särskilda jourläkarbilar ska göra att barn som inte är svårt sjuka kan få hjälp i hemmet.
     ■ På neonatalavdelningarna ska föräldrar alltid få möjlighet att bo tillsammans med sina nyfödda barn.
     ■ Infektionskänsliga barn som inte kan ta emot besök ska få förbättrade möjligheter att prata med kompisar, syskon och släktingar via webbkamera och programmet Skype.
     ■ Alla patientavgifter i barnsjukvården ska avskaffas.

Socialdemokraterna vill även öppna den stängda familjeavdelningen Q80 på Sachsska barnsjukhuset och förlänga öppettiderna på närakuten vid Astrid Lindgrens barnsjukhus i Solna.

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev