Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Barnsjukvård

Barnkirurgen Cahtrine Gatzinsky i en av de operationssalar som för tillfället är stängda på Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus i Göteborg. Hon hoppas kunna få möjlighet att börja operera i normal takt sent i vår.

Foto: Carl Sandin/Bildbyrån

”Så här illa har det aldrig varit”

Planerade barnoperationer skjuts nu, liksom i våras, fram i stor skala. Det visar Dagens Medicins rundringning till de fyra sjukhus som utför en stor andel av Sveriges barn- och ungdomskirurgi.
– Vi vet inte när vi kan börja operera som vanligt igen, säger Svensk barnkirurgiförenings ordförande Cathrine Gatzinsky.

Publicerad: 20 januari 2021, 09:13

Monica Kleja

Reporter

monica.kleja@dagensmedicin.se

Situationen bekymrar inte minst verksamhetschefer, vars barnanestesi- och operationspersonal ofta lånas ut till covidvården för vuxna. En av dem som oroas av utvecklingen är Cathrine Gatzinsky, ordförande i Svensk barnkirurgisk

Vill du läsa mer?

Starta din prenumeration.

Första 30 dagarna utan kostnad

Obegränsad tillgång till allt digitalt innehåll
Nyhetstidningen direkt i brevlådan, 34 nr per år
Överblick, fördjupning och snabb uppdatering om svensk hälso- och sjukvård

Möjlighet att säga upp under första 30 dagarna

För 2 795 kr ex. moms (ord. pris 3 495 kr ex. moms) får du tillgång till allt vårt digitala material och vårt magasin. Prenumerationen är löpande på årsbasis. Första månaden är utan kostnad och du har under den perioden möjlighet att säga upp din nystartade prenumeration.

Starta din prenumeration
Redan prenumerant? Logga in

Ämnen i artikeln:

Covid-19Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhusAstrid Lindgrens BarnsjukhusAkademiska sjukhusetSkånes universitetssjukhusSKRSocialstyrelsen

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev