Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Barnsjukvård

Sahlgrenska mötte unga idésprutor

Publicerad: 17 mars 2016, 15:13

Sjukhusdirektören Barbro Fridén mötte Göteborgselever för att diskutera nya barnsjukhuset.

Inför bygget av det framtida barnsjukhuset i Göteborg tog Sahlgrenska hjälp av 90 grundskoleelever.


Ämnen i artikeln:

Sahlgrenska universitetssjukhusetVästra Götalandsregionen

Barnen, som kom från olika årskurser, skolor och stadsdelar, samlades till en workshop för att bättra på planerna för Drottnings Silvias barn- och ungdomssjukhus som inom några år kommer att ha nya lokaler.

– Det har varit så roligt, säger Anette Falkenroth, medicinsk informationsdirektör vid Sahlgrenska universitetssjukhuset, till Dagens Medicin direkt efter workshopen.

Eleverna fick diskutera, skriva, rita, berätta och jobba med lera kring temat hur de skulle vilja ha det om de tvingades nyttja barnsjukhuset i framtiden.

– Jag blev förvånad över att det som eleverna funderade mest kring handlade om att det ska vara tryggt, normalt, som hemma och att en kompis ska kunna sova över. Hittills har jag inte hört förslag som känns orimliga för oss att kunna ordna, säger Anette Falkenroth.

Tillgång till internet precis över allt var det mest grundläggande, något som Anette Falkenroth kan intyga är inlagt i planerna redan nu.

– Sen kom det förslag på både mycket färger och på lugna färger, och önskemål om en särskild liten dörr för de små till akuten, en dörr med ankfötter.

Nu ska museet Universeum hjälpa sjukhuset att samla ihop materialet, för att Sahlgrenska sedan ska kunna ta det vidare till dem som jobbar med sjukhusprojektet.

– Flera barn blev förvånade när de förstod att vi faktiskt tänkte använda oss vad deras synpunkter. Så jag hoppas att vi också kan visa dem framöver vad vi kom fram till och vad vi faktiskt har genomfört av vad de sade.

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev