Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Barnsjukvård

ST-läkare slår larm om Bup i Skåne

Publicerad: 24 oktober 2017, 10:02

Foto: Thinkstock

22 ST-läkare överväger att lämna Region Skåne efter sin utbildning om det inte blir en förbättring av vården inom barn- och ungdomspsykiatrin, Bup.


Ämnen i artikeln:

BarnpsykiatriRegion Skåne

Läkarna för fram sin oro i ett brev till regionledningen.

– Det är en väldigt allvarlig signal när ST-läkare samlar sig till en sådan här skrivelse. Jag är verkligen oroad över att de upplever det så här, säger överläkare och ST-handledaren Anneli Parnegård till Sydsvenskan.

Enligt tidningen är situationen i den skånska barn- och ungdomspsykiatrin svår och hundratals barn får vänta i månader, ibland år, på en den vård de behöver. Det är mot den bakgrunden som ST-läkarna skriver till regionledningen att de är ”mycket bekymrade över att Skånes barn i nuläget inte får den vård de enligt gemensamma vårdprogram har rätt till”.

Förvaltningschefen Björn Zackrisson avböjer att kommentera Sydsvenkans frågor om ST-läkarnas oro och hänvisar till ST-studierektorn Hanna Essert. Hon uppger att det är normalt att tappa hälften av alla ST-läkare som utbildas och säger till Sydsvenskan att det är bra att ST-läkarna lyfter de frågor som oroar dem och försöker få till stånd en dialog.

Jens Krey

Teamledare – nyheter

jens.krey@dagensmedicin.se

Ämnen i artikeln:

BarnpsykiatriRegion Skåne

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev