tisdag26 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Barnsjukvård

Tidigare utredare vill komma närmare kliniken

Publicerad: 11 maj 2022, 13:36

Den tidigare utredaren Peter Almgren går till en chefstjänst vid barnmedicin på Sahlgrenska i VGR. Foto: Paul Björkman/Simmon Okongo

Barnläkaren Peter Almgren, utredaren av en sammanhållen god och nära vård för barn och unga, blir verksamhetschef på Sahlgrenska universitetssjukhuset.

Ämnen i artikeln:

PrimärvårdsreformenKarriärsöndagSahlgrenska universitetssjukhusetDrottning Silvias barn- och ungdomssjukhusPeter AlmgrenBarnsjukdomar

Susanna Pagels

susanna.pagels@dagensmedicin.se


Från utredare och administratör till verksamhetschef på barnmedicin, var det ett självklart val?
– Ja, jag känner att jag vill jobba med det jag brinner för, barn och ungdomar. Jag längtar efter att komma närmare verksamheten och kliniken.

Du börjar 15 juni, vad blir viktigast för dig att göra?
– Det här är en otroligt bra universitetsklinik med både fundamental och högspecialiserad barnsjukvård. Först och främst vill jag ju drifta verksamheten, utveckla vården för barn och se till att personalen trivs. Sedan vill jag gärna ta klivet och försöka skapa en sammanhållen vård för kroniskt sjuka barn och engagera även sjukhusvården i transformationen mot en god och nära vård. Sverige har en tydlig inriktning för primärvården och för den högspecialiserade vården men vården i mellanskiktet har inte synts i reformerna. 

Hur ser du tillbaka på tiden som utredare?
– Jag är fortfarande stolt över vad vi gjorde, jag tror att det håller och hoppas resultatet blir en sammanhållen god och nära vård för barn. När det var slut blev det lite av ett vacuum, som när man avslutat en avhandling. Nu känner jag mig glad när jag tänker tillbaka.

Läs också: Barn och unga kan få nationellt vårdprogram 

Kommentarer

Arbetar du i sjukvården och vill kommentera texten utifrån din yrkesroll?

Klicka här! 

Kommentarer publiceras efter granskning.

 

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev