Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Barnsjukvård

Tumult när efterlyst greps på sjukhus

Publicerad: 7 december 2011, 07:30

En för rån efterlyst man skulle gripas på Östra sjukhuset i Göteborg. Det ledde till ett stort slagsmål på förlossningsavdelningen.


På tisdagseftermiddagen skulle civilklädda poliser gripa en man som misstänks för ett rån i ett annat land, skriver Göteborgs-Posten, GP. Det skedde på Östra sjukhusets förlossningsavdelning, i en korridor nära besöksentrén. Den efterlyste var där för att träffa släktingar som just fått barn.

I korridoren fanns ett flertal personer. När den misstänkte mannen mötte poliserna gjorde han motstånd och bekanta till honom försökte stoppa ingripandet. Det blev tumultartat och ett tiotal personer var sedan inbegripna i ett stort slagsmål, enligt GP. Fyra personer, den rånmisstänkte och tre släktingar till honom, greps för bland annat våld mot tjänsteman.

Enligt ögonvittnen fanns minst fyra eller fem nyfödda barn i korridoren när bråket bröt ut och föräldrar flydde med sina barn för att komma undan.

– Man kan tycka att det hade varit lämpligt att gripa den här personen på  utsidan, inte inne i korridoren. Jag förstår inte hur poliserna tänkte.  Det verkar inte vara något särskilt välplanerat ingripande, säger en pappa till tidningen.

– När vi lyckats ta oss ut från korridoren bröt jag ihop, men de har varit underbara här på avdelningen, säger en nybliven mamma.

DANIEL PERSSON

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev