lördag1 april

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Bild- & funktionsmedicin

De hedras av KI

Publicerad: 23 februari 2018, 08:01

Yvonne Enman, Suzanne Axell och Ingrid le Roux promoveras i Stockholms stadshus 4 maj. Foto: Ulf Sirborn, Johanna Norin, Ewa Almqvist

Tv-journalisten Suzanne Axell, vetenskapsskribenten Yvonne Enman och den svenska läkaren Ingrid le Roux utses till medicine hedersdoktorer vid Karolinska institutet.

Ämnen i artikeln:

Karolinska institutet

De utses för sina stora insatser inom KI:s intressesfär, enligt ett pressmeddelande från KI.

Motiveringen till att göra journalisten Suzanne Axell till hedersdoktor är att hon i 15 år varit programledare för Fråga doktorn i SVT – ett program som sprider kunskap om medicinska frågor och aktuell forskning och sätter patientens perspektiv i centrum. Det ger dessutom värdefull återkoppling till forskare och läkare om hur väl de nått ut med information till patienterna, anser KI.

Yvonne Enmans insatser som vetenskapsskribent under många år har bidragit till det starka stöd som forskningen har hos patienter och allmänhet, bland annat angående reumatiska sjukdomar, enligt KI.

Läkaren Ingrid le Roux är utbildad vid KI och bosatt i Sydafrika sedan 1970-talet. Med sin organisation Philani Maternal, Child Health and Nutrition Trust har hon, med akademiskt utvärderade metoder, hjälpt hundratusentals afrikanska kvinnor att med egen kunskap och kraft förbättra sin egen och sina barns hälsa och skapa ett tryggare liv, motiverar KI sitt beslut.

Hedersdoktorerna promoveras i Stockholms stadshus den 4 maj 2018.

SUSANNA PAGELS

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev