Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bild- & funktionsmedicin

Drömmen är fast anställning

Publicerad: 31 oktober 2007, 09:28

Tillsvidareanställning – var god dröj. För både läkare och sjuksköterskor är vikariat den vanligaste början på karriären. Men väntan på en fast tjänst kan bli lång.


Anders Josefsson är legitimerad läkare och vikarierar sedan 17 månader på kvinnokliniken vid Länssjukhuset Ryhov i Jön­köping. Han trivs bra och vikarierar i väntan på en ST-tjänst, men börjar bli trött på att det dröjer så länge.

– Nu tycker jag att gränsen börjar närma sig. Man ska inte behöva vänta i flera år på en fast tjänst, säger han.

I en undersökning som Sveriges yngre läkares förening, Sylf, gjorde 2006 hade 75 procent av föreningens medlemmar vid universitetssjukhusen vikariat på sex månader eller kortare. Men den siffran är enligt Sylfs ordförande Heidi Stensmyren helt inaktuell, eftersom allt fler landsting nu gör om ST-anställningarna till fasta tjänster. Senast i måndags, den 29 oktober, meddelades att nära 400 ST-läkare i Region Skåne får tillsvidareanställning, se även sidan 1 i denna bilaga.

– Det som vi ser som det största problemet är alla som vikarierar innan de gör AT. Många vikarierar så länge som ett år och det är en stor grupp, säger Heidi Stensmyren.

För den nyutexaminerade läkare som vikarierar före sin allmäntjänstgöring går det inte att räkna in vikariatstiden i den kommande specialistutbildningen. Det gör det däremot för den som gjort sin AT och blivit legitimerad. Anders Josefsson tillhör den kategorin.

– Jag tycker att det är bra att man får känna sig för, för både en själv och arbetsgivaren, säger han.

Men när en sådan prövoperiod pågår mer än ett år börjar det bli för länge, anser Anders Josefsson. Får han inte en ST-tjänst vid kvinno­kliniken snart så kommer han att söka sig någon annanstans.

Heidi Stensmyren anser att ett av de stora problemen för vikarier är att de hamnar lite vid sidan av.

– Du är inte del av en arbetsplats fullt ut och har ingen möjlighet att påverka din arbetsmiljö, säger hon.

Den 1 januari ändras reglerna för när ett vikariat automatiskt förvandlas till en tillsvidareanställning. Fram till årsskiftet gäller den gamla regeln, att vikariat som pågått i minst tre år under en femårsperiod blir en fast tjänst. Efter nyår räcker det med två år.

Men för många läkare, särskilt de som arbetar på universitetssjukhus, är detta en regel som inte går att tillämpa, enligt Nils Erik Solberg, förbundsjurist på Läkarförbundet. Den som är visstidsanställd är ofta under ST-utbildning och lyder då under en speciallag, vilket innebär att de kan vara anställda i maximalt sex år.

– Det får vi en del frågor om, och då är svaret ofta att vikariatsregeln inte gäller, säger han.

Bland Vårdförbundets medlemmar ligger vikariaten på en ganska konstant nivå, enligt Margareta Öhberg, chefsförhandlare på förbundet.

Och det egentligen något som förvånar henne.

– Med tanke på alla pensions­avgångar så borde det inte vara något problem. Arbetsgivarna skulle inte behöva stapla vikariat och tidsbegränsade anställningar på varandra, säger hon.

– Arbetsgivaren ska anställa den kompetens som behövs, men de vågar inte tillsvidareanställa någon.

En annan form av visstidsanställningar som bekymrar henne är provanställningarna, som enligt henne ökar bland Vårdförbundets medlemmar.

– Det är lite märkligt med tanke på att alla våra medlemmar i sina olika yrken är legitimerade – men trots det vill arbetsgivaren prov­anställa, nästan slentrianmässigt.

Om den som ska provanställas är helt nyutexaminerad så har Margareta Öhberg viss förståelse för detta.

– Men om jag vore en person med många års erfarenhet så skulle jag känna mig ganska kränkt.

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev