Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bild- & funktionsmedicin

Konferens kan ge svar om framtidens AT

Publicerad: 4 september 2013, 07:19

En träff mellan landets AT-ansvariga. Det kan skynda på regeringens svar om vad som ska ske med den nya läkarutbildningen.


Vad händer med AT-utbildningen de närmaste åren och vad händer i framtiden? Det är några av de frågor som förhoppningsvis kan få svar när Landstinget Gävleborg i höst arrangerar en AT-studierektorskonferens.

Under konferensens andra dag ska bland annat en paneldebatt hållas om utredningen av en ny AT-lös läkarutbildning. I panelen kommer utbildningsdepartementet, där utredningen nu bereds, att vara representerat.

Utbildningsdepartementet har hittills inte meddelat vad som sker med utredningen, vad har man sagt till er?

– Att man hoppas på input från konferensen och det är något som jag anser borde väga tungt då flera insatta personer kommer att bidra med tankar, säger Lisa Månsson Rydén, AT-studierektor för primärvården i Hälsingland och en av initiativtagarna till konferensen.

Hon uppger att utbildningsdepartementet i diskussioner har meddelat att utredningen förmodligen ska skickas ut på remiss, men att det kommer att ske först efter jul och nyår.

Konferensens första dag kommer dock att fokusera på hur AT kan utvecklas under de sex till tio år det tar innan en ny läkarutbildning kan vara på banan och förhoppningen är att AT-chefer och AT-studierektorer från alla landets sjukhus och primärvårdsområden ska vara representerade.

Konferensen hålls i Söderhamn den 7–8 november i år och inbjudan går ut över hela landet i dag, den 4 september. Utöver representanter från landets AT-utbildningar och utbildningsdepartementet kommer även Sveriges Kommuner och Landsting och Läkarförbundet att närvara.

Jens Krey

Reporter

jens.krey@dagensmedicin.se

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev