Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag18.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Bild- & funktionsmedicin

Så ser varslet ut avdelning för avdelning

Publicerad: 5 April 2008, 07:06

Det varsel som Vårdförbundet har lämnat finns nu att läsa i sin helhet. Av det framgår att strejken omfattar akutmottagningar i Stockholm och att  hela avdelningar eller verksamheter i bland annat Linköping, Norrköping och Ystad tas ut i strejken.


Strejken på akutmottagningarna i Stockholm slår mot Karolinska universitetssjukhuset i Huddinge, Danderyds sjukhus, Södersjukhuset och Capio S:t Görans sjukhus. Dock är strejken på respektive mottagning begränsad till ett dygn och akutmottagningarna strejkar inte samtidigt.

 Vid exempelvis Centrallasarettet Västerås varslas samtliga röntgensjuksköterskor inom PCI-verksamheten och MR-verksamheten om strejk. Detsamma gäller alla sjuksköterskor vid ortopedmottagningen och ytterligare ett stort antal av Vårdförbundets grupper på lasarettet varslas.

 Alla varsel gäller inte just strejk. I Robertsfors, Lycksele och Norsjö kommuner innebär varslet i stället blockad mot mertid och övertid under jour och beredskap.

 Av Vårdförbundets varsellista, som Dagens Medicin länkar till här nedan, framgår både vilken sorts varsel som gäller för olika verksamheter, vilka personalkategorier som tas ut i strejk och eventuella undantag från varslen.

 Åtgärerna träder i kraft den 21 april klockan 12.00 om läget inte förändras innan dess.      Läs hela varslet på Vårdförbundets hemsida Läs samtliga artiklar om Vårdförbundets lönestrid här

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev