Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bild- & funktionsmedicin

Ungdomsavtal ska ge fasta anställningar

Publicerad: 23 april 2014, 11:18

Stockholms läns landsting blir ett av de första som anställer undersköterskor på de särskilda ungdomsavtal som förhandlats fram med Kommunal.


Det kallas introduktionsanställning och innebär 75-procent av ingångslönen för 75 procents arbete och därutöver 25 procents obetalda studier som arbetsgivaren anordnar. Avtalet riktar sig mot ungdomar på mellan 19 och 25 år och har två olika delar.

Det som man i Stockholms län framför allt vill använda sig av innebär en ettårig provanställning av ungdomar som har gått vård- och omsorgsprogrammet. Efter provåret är undersköterskan garanterad en tillsvidareanställning såvida inte arbetsgivaren väl kan motivera varför inte.

– Vi kommer att se det som att det är en bindande anställning. Vår stora utmaning är ju att rekrytera personal och här bakas praktiken in under ordnade former i arbetet, säger Anna Starbrink (FP), produktions- och personallandstingsråd.

Den andra delen är inriktad mot ungdomar som saknar vårdutbildning. De får 75 procent av lägsta lönen och en icke betald grundutbildning på 25 procent av arbetsgivaren. Dessa är dock inte garanterade fortsatt anställning.

– De får testa på i ett år och upptäcker kanske att yrket är kul och vill plugga vidare till undersköterska. Eller så får de stanna kvar på arbetsplatsen som outbildade, säger Johan Ingelskog, chef för Kommunals enhet arbetsrätt och kollektivavtal som förhandlat fram avtalet på riksnivå.

Avtalet på riksnivå slöts för ungefär ett år sedan mellan Kommunal och Sveriges Kommuner och Landsting, SKL. Hittills har inte många avtal slutits på lokal och regional nivå men fler är på gång. Om ett halvår kommer det att ha slutits fler avtal, tror Johan Ingelskog.

Är inte avtalet ett svek mot era medlemmar som skräddarutbildas för en viss verksamhet utan lön?

– Vi är medvetna om att det kan uppfattas så. Vår tanke är att få in ungdomarna på fasta anställningar så fort som möjligt efter vård- och omsorgsprogrammet, i stället för att de ska harva omkring på visstidsanställningar i 15 år, som vi upplever att många gör i dag. Arbetsgivarna säger att ungdomarna inte är färdigutbildade när de kommer.

För att utbildningarna ska bli meningsfulla, och inte gratis arbete, kommer Kommunal att kräva in utbildnings- och handledarplaner från arbetsgivarna i varje enskilt fall. Betyg ska sättas och utvärderingar göras.

– Vi har kvalitetssäkrat det här, det var förutsättningen för att vi skulle gå in i det, säger Johan Ingelskog.

I Stockholms län har undersköterskorna inte tillfälliga anställningar generellt, det har Anna Starbrink kollat upp med personaldirektören. Någon brist på undersköterskor föreligger inte heller i nuläget.

– Man på sikt kan det bli det. Problemet är egentligen att vi har för få underskötersketjänster och att högutbildade sjuksköterskor gör arbete som kan skötas av undersköterskor. Satsningen på introduktionsanställningar är viktig för vården på många sätt, säger Anna Starbrink.

Hon räknar med att de första anställningarna kan bli verklighet någon gång i höst.

Från och med september gäller riksavtalet för introduktionsanställningar även personer äldre än 25 år.

SUSANNA PAGELS

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev