Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bild- & funktionsmedicin

Vårdförbundet kräver 1700 kronor mer

Publicerad: 6 februari 2008, 13:41

Vårdförbundet vill ha ett tvåårsavtal och 1 700 kronor i löne­ökning per medlem i månaden. SKL å sin sida vill ha ett tillsvidareavtal utan någon angiven lägstasiffra. – Vi står väldigt långt ifrån varandra, konstaterar Margareta Öhberg, chefsförhandlare för Vårdförbundet.


Det gamla avtalet mellan Sveriges Kommuner och Landsting, SKL, och Vårdförbundet löpte tills vidare och gav en garanterad löneökning på 2 procent per år. Vårdförbundet sade upp avtalet den 31 oktober 2007 och nu har förbundet preciserat sina krav inför förhandlingarna med SKL.

I yrkandet finns inga angivna siffror men i förhandlingarna har Vårdförbundet krävt löneökningar motsvarande 1 700 kronor per medlem. Kraven preciserades på Dagens Nyheters debattsida i lördags, den 2 februari. Vårdförbundets ordförande Anna-Karin Eklund skrev bland annat att arbetsgivarsidan kommit med ett ”nollbud”.

Ingela Gardner Sundström, ordförande i SKL:s förhandlingsdelegation, vill inte kommentera Vårdförbundets yrkanden under pågående förhandling.

– Men vi vill ju ha ett sifferlöst tillsvidareavtal och jag kan bara notera att Anna-Karin Eklund uppenbarligen har tolkat det som ett nollbud, säger Ingela Gardner Sundström.

Vårdförbundet håller fast vid att den lokala lönebildningen är viktig men vill ändå ha ett tids­begränsat avtal och ett garanterat utfall under åren 2008 och 2009. Enligt Vårdförbundets chefsförhandlare, Margareta Öhberg, är tanken att få igång den lokala lönebildningen under tiden.

– Vi är mycket öppna för att sedan ha ett avtal på längre perio­der, säger hon.

Läkarnas avtal förebild

Vårdförbundet kräver också en ”lägsta accepterade lön”, men har inte preciserat vad den ska vara.
På vissa håll i landet har undersköterskor gått om sjuksköterskorna i lön. Vårdförbundet vill hellre jämföra sig med läkarna, och har därför valt att utforma sina krav efter det avtal som Läkarförbundet tecknade med SKL strax före jul. Förbundet vill ha samma löneökning som läkarna, räknat i kronor, och enligt Margareta Öhberg motsvarar det en ökning på 1 700 kronor per medlem.

– Om man omvandlar det till procent låter det väldigt mycket, så av pedagogiska skäl har vi valt att prata i kronor. Vi tycker inte att det är ett inhumant yrkande jämfört med vad andra organisationer har fått, säger hon.

Björn Gustafsson är ordförande i Vårdförbundets avdelning i Västmanland, där medlemmarna har haft sämst löneutveckling av sjuksköterskorna i landet under senare år.

– I Västmanland finns en enormt stor stridsvilja. Vi vill visa att vi faktiskt menar allvar med detta, säger Björn Gustafsson.

Hade förbundet kunnat vara ännu tuffare i sina avtalskrav?

– Det är klart att det hade gått att vara ännu tuffare. Men det samlade intrycket är viss optimism, att vi förhoppningsvis ska kunna komma vidare.

”De är väldigt låsta”

Även i Västra Götaland har löneutvecklingen hos många arbetsgivare varit svag under senare år. Marina Olsson, avdelningsordförande, säger att det finns en stor förväntan på att arbetsgivaren nu ska ta sitt ansvar.

– Vi vill ju uppnå en ökad värdering av den kompetens vi har, det handlar inte bara om en procentsats i ett avtal, säger Marina Olsson.

Margareta Öhberg tror att det ska gå att komma överens med SKL i god tid före den 1 april, då det nya avtalet ska träda i kraft.

– Men de är väldigt låsta. Jag vet inte om det beror på att de är trötta – de har haft en lång avtalsperiod. Men nu har de slutit avtal med Kommunal, SKTF och efter medling med läkarna och lärarna. Då det vore väl underligt om de inte kunde träffa avtal med oss också.

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev