Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Cancer

Bröstcancermedel förbättrade inte chansen att överleva

Publicerad: 12 december 2008, 11:46

Läkemedlet Femar gav ingen signifikant överlevnadsfördel jämfört med tamoxifen i behandling av kvinnor som opererats för bröstcancer. Det visar en ny stor studie.


Kvinnor som passerat klimakteriet med tidigt upptäckt hormonkänslig bröstcancer erbjuds vanligen hormonbehandling efter operation. Syftet är att minska risken för återfall.

Flera studier har visat att olika så kallade aromatashämmare härvidlag ger bättre skydd mot återfall jämfört med standardbehandlingen tamoxifen. Men ännu har inte någon av de tre aromatashämmarna som finns på marknaden visat sig ge bättre överlevnad jämfört med tamoxifen. Därför rekommenderas aromatashämmare främst till kvinnor som har hög risk för återfall.

I går, torsdag 11 december, presenterades långtidsdata för aromatashämmaren Femar (letrozol) vid bröstcancerkongressen SABCS i San Antonio, USA. I studien lottades 4 922 kvinnor till behandling med tamoxifen eller Femar efter operation av tidig hormonkänslig bröstcancer.

Efter en uppföljningstid på i median 6,3 år kunde dock forskarna bakom studien inte se en signifikant överlevnadsfördel för Femargruppen, enligt en så kallad intention to treat-analys.

Tolkningen av resultaten i studien försvårades dock av att runt var fjärde kvinna i tamoxifengruppen valde att gå över till behandling med Femar när femårsdata gällande skydd mot återfall publicerades år 2005.

När man gjorde en separat överlevnadsanalys där de patienter som valde att byta till behandling med Femar inte ingick konstaterade forskarna att risken att dö minskade med 19 procent bland dem som behandlats med Femar jämfört med dem som behandlats med tamoxifen.

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev