Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Cancer

Ivo kritiserar sjukhus efter suicid

Publicerad: 11 juni 2019, 13:01

Omhändertagandet av en patient som fått ett svårt sjukdomsbesked var inte förenligt med en god vård, anser Ivo. Patienten tog sitt liv genom att hoppa ut genom ett fönster.


Ämnen i artikeln:

Ivo

Det är en anhörig som anmält sjukhuset för bristfällig vård. Den anhöriga anser att vården brast på flera sätt, då patienten först fick en felaktig cancerdiagnos. Ivo kommer i sitt beslut fram till att den medicinska vården inte kan kritiseras, men att omhändertagandet i samband med att patienten fick besked om att hens tillstånd var försämrat inte följt kravet om en god vård.

Patienten fick beskedet på eftermiddagen och fick därefter ett enkelrum. På natten fann en sjuksköterska att patienten hoppat ut genom fönstret. Internutredningen visar att personalen som hade hand om patienten inte hade fått information om hur samtalet mellan läkaren och patienten hade förlöpt. Det saknades dessutom rutiner för svåra samtal och uppföljningar.

Ivo anser att vårdgivaren inte säkerställt att patientens behov av trygghet och säkerhet i samband med det svåra beskedet tillgodosetts.

Sara Heyman

Teamledare – nyheter

sara.heyman@dagensmedicin.se

Ämnen i artikeln:

Ivo

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev