Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag18.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Cancer

Jönköping får sin första kvinnliga landstingsdirektör

Publicerad: 4 April 2008, 15:39

Värnamobon Agneta Jansmyr efterträder i augusti Sven-Olof Karlsson som landstingsdirektör för Landstinget i Jönköpings län. Hon är den första kvinnan på posten.


När Sven-Olof Karlsson tackar för sig den 30 juni är det efter nära 19 år som landstingsdirektör. Knappa två veckor senare, den 11 augusti, tillträder Agneta Jansmyr. Hon säger att hennes företrädare har varit en omtyckt chef och säger att hon kommer till ett välskött landsting.

- Det finns en väldig stabilitet, säger Agneta Jansmyr som  räknar med att kunna lära sig saker av sin föregångare.

En av de saker hon redan nu vet att hon vill arbeta med är kvalitetsutveckling.

- Sedan, när man kommer till en ny arbetsplats är det ju mycket viktigt att lyssna och sätta sig in i sammanhang - att börja så, säger hon.

51-åriga Agneta Jansmyr har arbetat i Landstinget i Jönköpings län tidigare. Hon började 1980 som sjukymnast på Värnamo sjukhus och har också arbetat mycket med kvalitetsutvecklingsfrågor både inom landstinget och utanför.

I dag är Agneta Jansmyr chef för omsorgsförvaltningen i Växjö, en arbetsplats som hon lämnar efter åtta år. Där trivs hon mycket bra, men tvekade ändå inte att anta utmaningen att leda ett helt landsting.

- Jag är väldigt intresserad av landstingsfrågor som hälsa och välbefinnande för människor. Det här är en väldigt utmanande möjlighet.

Agneta Jansmyrs förordnande sträcker sig över fyra år. Formellt beslut tas av landstingsstyrelsen den 15 april. Agneta Jansmyrs nya månadslön blir 100 000 kronor.

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev