Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Cancer

Morgonens nyheter: Landstingsdirektör anser sig vara missförstådd

Publicerad: 22 oktober 2007, 11:49

Tillförordnade landstingsdirektören Lena Lundgren i Landstinget i Östergötland tror att den fackliga kritik som riktats mot henne i samband med tillsättningen av ny chef vid den centrala närsjukvården beror på att man blandat ihop vad hon sagt. Läs också om att mammografin i Region Skåne står inför stora förändringar.


ÖSTGÖTA CORRESPONDENTEN

Missförstånd, säger landstingsdirektören

Fackliga företrädare i Landstinget i Östergötland är kritiska till landstingsledningens sätt att hantera tillsättningen av ny chef för den centrala närsjukvården. Den tillförordnade landstingsdirektören Lena Lundgren tror att den skarpa kritiken som riktas mot henne beror på att man blandat ihop vad hon sagt.
– Det är jättetråkigt att det blivit så här, säger Lena Lundgren som är förvånad över de starka känslorna. Hon har använt helgen till att fundera på om hon skulle ha kunnat göra något annorlunda.
–Jag tror inte det, säger hon.

Läs mer

UPSALA NYA TIDNING

Fyra av tio unga tjejer mår dåligt

37 procent av alla 15-åriga flickor känner sin nere minst en gång i veckan. Det är mer än en fördubbling sedan 1985.  Hårdare villkor på arbetsmarknaden och en livsstil med stor valfrihet är två troliga förklaringar, menar Sven Bremberg, docent i socialmedicin som utrett frågan på uppdrag av regeringen.

Läs mer

SYDSVENSKA DAGBLADET

Stora förändringar i mammografin

Mammografin i Skåne står inför stora förändringar. Idag fattar Hälso- och sjukvårdsnämnden beslut om att samla mammografin i Region Skåne i en gemensam verksamhet. En verksamhet som dessutom ska privatiseras.

Läs mer

SVERIGES RADIO P4 SJUHÄRAD

Akutens väntetider för långa

Väntetiderna är för långa på akuten i Borås, vilket väckt kritik från sjukvårdspolitiker.
-Medborgarna måste kunna lita på akuten, säger Ann-Christine Simonsson, ordförande i Hälso och Sjukvårdsnämnden.

Läs mer

TROLLHÄTTANS TIDNING

Lång väntan för prostatapatienter

Nästan alla sjukhus i Västra Götaland har problem med att klara vårdgarantin för patienter med misstänkt prostatacancer. Inom NU-sjukvården har väntetiden på behandling ökat med sju veckor sedan i mars.

Läs mer

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev