Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Cancer

Nu flyger vi till Asco i Chicago

Publicerad: 29 maj 2015, 05:00

Vår vetenskapsredaktör Carl-Magnus Hake kommer att rapportera direkt från Chicago.

Även i år bevakar Dagens Medicin det årliga mötet för det amerikanska sällskapet för klinisk onkologi – Asco. Följ vår bevakning i dagliga nyhetsbrev och på vår sajt.

Ämnen i artikeln:

ASCO

Som vanligt kommer vi rapportera om de hetaste nyheterna inom forskningen och höra vad svenska experter på plats ”tar med sig hem” inom sina områden.

En del fokus kommer vi så klart att lägga på den stora plenarsessionen på söndag, där de studier presenteras som organisationskommittén själv bedömt har störst kliniskt nyhetsvärde. I år avhandlas studier om bland annat kombinerad immuncheckpointhämning vid metastaserat malignt melanom, strålning av hela hjärnan vid hjärnmetastaser och om framgångar vid behandling av barncancer.

En studie som redan nu kan komma att få betydelse handlar om tidig cytostatikabehandling vid spridd prostatacancer. Där är resultaten redan släppta och du kan läsa mer på länken nedan.

Arrangörerna räknar med så många som 30 000 besökare till kongresscentret McCormick Place i Chicago, där Asco-kongressen huserat de senaste åren.

Årets möte är det 51:a i ordningen. Temat är ”Illumination and innovation: Transforming data into Learning”. Enligt Ascos ordförande Peter Paul Yu syftar det på att man genom lärande kan tygla den ökande kunskapen om cancer och leverera värde för patienterna, även för patienter som inte möter kriterier för att ingå i kliniska prövningar.

Dagens Medicins vetenskapsreporter Carl-Magnus Hake finns på plats i Chicago och rapporterar från kongressen från fredag till tisdag. På hemmaplan skriver även vetenskapsreportern Karin Svens om studier som presenteras på Asco.

Dagens Medicin inledde en satsning på att bevaka vetenskapliga kongresser på plats 2013 och Asco var en av de första. Vi vill gärna veta vad du tycker om våra artiklar och nyhetsbrev från kongressen. Hör av dig till redaktionen  på 08-409 320 40. Det går också bra att mejla nyhetschefen charlotta.kjellberg@dagensmedicin.se.

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev