Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Cancer

Ny prorektor utsedd på KI

Publicerad: 1 mars 2016, 14:51

Henrik Grönberg blir vikarierande prorektor på Karolinska institutet (KI). Han är professor i cancerepidemiologi vid KI sedan 2005 och överläkare vid Radiumhemmet på Karolinska universitetssjukhuset.


Ämnen i artikeln:

Paolo MacchiariniKarolinska institutetAnders Hamsten

Tillsättningen som prorektor blev klar i går kväll och han börjar i sin nya roll på måndag i nästa vecka.

– Det känns både väldigt roligt och utmanande, säger Henrik Grönberg till TT.

Han tar över i en turbulent tid för KI när han ersätter Karin Dahlman-Wright, som för knappt två veckor sedan utsågs av regeringen till vikarierande rektor. Hon ersatte i sin tur Anders Hamsten, som avgick efter skandalturerna kring kirurgen Paolo Macchiarini.

– Det är ju beklagligt det som har hänt och jag är förstås bedrövad som alla andra. Men jag har inte satt mig in i detaljer i ämnet än, så jag kan inte ge några sådana synpunkter än, säger Henrik Grönberg.

Förtroendet för KI har skadats på kort sikt, tror den tillträdande prorektorn. Men han säger sig vara trygg med att det kan vändas.

– Det viktigaste är att återupprätta förtroendet för Karolinska institutet, så klart. Men samtidigt får vi inte tappa fart i den processen. Vi har en jättestor organisation som måste fortsätta gå framåt och vara nyskapande och göra nya saker, säger han.

Relaterat material

Paolo Macchiarini – detta har hänt

Här är listan över alla utredningar

TT

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev