fredag3 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Cancer

Tumme upp för car T-celler vid mantelcellslymfom

Publicerad: 28 november 2022, 10:35

Vid cancerformen drabbas en grupp B-lymfocyter.

Foto: Getty Images

NT-rådet ger klartecken för Tecartus som blir den första car T-cellsbehandlingen vid mantelcellslymfom.

Ämnen i artikeln:

TLVNT-rådetLymfomLäkemedelHematologiToppnyheterToppnyheter Cancer

Maria Gustavsson

maria.gustavsson@dagensmedicin.se


Behandlingen riktas till vuxna som drabbats av återfall eller som inte svarat på tidigare behandlingar. De ska ha testat två eller fler linjer av systemisk behandling med bland annat en BTK-hämmare. 

I våras uppmanades regionerna att inte använda Tecartus (brexukabtagen-autoleucel) vid mantelcellslymfom. Men sedan dess har nya data kommit för läkemedlet samtidigt som förhandlingar med läkemedelsbolaget lett till ett avtal som minskar regionernas kostnad. Därför väljer NT-rådet att ge klartecken för behandlingen.

Läs också: Tabletter ger effekt på mantelcellslymfom

Mantelcellslymfom är en relativt ovanlig cancerform som drabbar en grupp B-lymfocyter som normalt finns i lymfkörtlarna. I Sverige insjuknar årligen mellan 80 och 100 personer i sjukdomen. 

Tecartus har studerats i en öppen fas 2-studie. Vid en treårsuppföljning som omfattar 68 patienter fann man att behandlingen krympte tumören hos 91 procent, medan den till synes försvann hos 68 procent av deltagarna. Medianöverlevnaden låg på nästan 47 månader. 

Enligt Tandvårds- och läkemedelsförmånsverkets beräkningar ligger kostnaden per vunnet kvalitetsjusterat levnadsår på cirka 1,1 miljoner kronor, jämfört med nuvarande standardbehandling. NT-rådet understryker att osäkerheten i det vetenskapliga underlaget bedöms som hög. 

Car T-celler är en cellbaserad behandlingsmetod som revolutionerat cancervården. Enkelt förklarat modifieras patientens egna T-celler för att bekämpa tumörceller mer effektivt. De förändrade T-cellerna odlas upp i ett laboratorium och återförs därefter till patienten. Sedan tidigare används car T-cellsläkemedel vid olika former av blodcancer. 

I slutet av 2020 fick Tecartus ett villkorat marknadsgodkännande i Europa, vilket betyder att läkemedelsföretaget måste skicka in långtidsdata som stärker behandlingens säkerhet och effekt. 

Kommentarer

Arbetar du i sjukvården och vill kommentera texten?

Klicka här!

Kommentarer publiceras dagtid vardagar efter granskning.

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev