Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Diabetes

Akademiska får diabetespris

Publicerad: 4 februari 2014, 11:22

Diabetesvården på Akademiska sjukhuset prisas för sitt systematiska kvalitetsarbete.


Ämnen i artikeln:

Värdebaserad vårdAkademiska sjukhuset

Det är Svensk förening för diabetologi tillsammans med Nationella diabetesregistret, NDR, som årligen delar ut ett kvalitetspris för diabetesvård.

Akademiska sjukhuset arbetat med ett kvalitetsprojekt och analyserat styrkor och svagheter och därefter föreslagit åtgärder för hur diabetesvården kan förbättras. Läkare, sjuksköterskor, undersköterskor, sekreterare, psykologer, dietister, sjukgymnaster och kuratorer har alla samarbetat.

Och hösten 2012 etablerades ett särskilt center inom typ 1 diabetes för att främja samarbetet mellan olika experter med målet att snabba på utredningar och att ge patienter tillgång till flera specialister vid ett och samma sjukhusbesök.

Diabetesvården har också varit ett av sjukhusets tre pilotområden inom en satsning på så kallad värdebaserad vård, där helheten för varje patient ska stå i fokus.

– Vi är väldigt glada över utmärkelsen som är ett kvitto på att våra ansträngningar för att höja kvaliteten har haft effekt, säger Jarl Hellman, kvalitetsansvarig inom diabetesvården för vuxna på Akademiska, i ett pressmeddelande.

CHARLOTTA KJELLBERG

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev