söndag11 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Diabetes

Dags för Europas största diabeteskongress

Publicerad: 12 september 2016, 09:33

Katrin Trysell och Maria Gustavsson.

Imorgon inleds EASD i München och Dagens Medicin är på plats.

Ämnen i artikeln:

EASD

Våra vetenskapsreportrar Katrin Trysell och Maria Gustavsson kommer att rapportera om de mest spännande resultaten och intervjua svenska experter om deras höjdpunkter på kongressen, som pågår tisdag till fredag den här veckan.

Årets EASD-kongress är nummer 52 i ordningen. European Association for the study of diabetes räknar med mer än 15 000 deltagare på kongressen från fler än 130 länder världen över.

En av studierna som förväntas dra storpublik är Sustain 6, vars resultat presenteras på fredagsmorgonen. Det är den sista studien i Sustain-programmet som utvärderar effekten av det ännu inte godkända läkemedlet semaglutid, en GLP-1 analog, på patienter med typ 2-diabetes.

Intresset är även stort för uppföljande symposier som berör fjolårets kioskvältare – studien Empa-reg. Det var den första stora studien som visade att glukossänkande läkemedel minskade hjärt-kärldödlighet bland patienter med typ 2-diabetes.

Vår bevakning från EASD kan du läsa här. Varje dag går ett nyhetsbrev ut till dig som är diabetolog eller endokrinolog samt till läsare som prenumererar på Dagens Medicins nyhetsbrev Diabetes.

REDAKTIONEN

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev