Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Diabetes

Digital diabeteskongress drar igång

Publicerad: 21 september 2020, 13:07

På årets EASD blir det inga fullsatta kongresshallar men mycket spänannde forskning att se fram emot. Bilden är från EASD-kongressen 2017.

I dag måndag startar diabeteskongressen EASD och Dagens Medicin är på plats framför skärmarna. Följ oss på sajten och via vårt nyhetsbrev.


Ämnen i artikeln:

EASD

Det är den 56:e diabeteskongressen som European Association for the Study of Diabetes, EASD, arrangerar. Det blir inte i Wien som planerat utan den allra första som är helt digital. Fram till och med fredag den 25 september kommer vetenskapliga studier, abstracts och postrar att presenteras och ämnen diskuteras. Dagens Medicin kommer som vanligt att rapportera om de mest intressanta och relevanta studierna som tas upp.

Bland det som förväntas väcka uppmärksamhet är SGLT2-hämmarna och deras skyddande effekt på njurarna. Med det ökande antalet läkemedelsbehandlingar som kommer inom diabetes så blir området precisionsmedicin ett hett tema med diskussioner hur det ska definieras och bäst användas. Även klassifikationen av subgrupper inom diabetes, ett ämne som tog fart under förra årets kongres, kommer att allt att döma fortsätta att väcka engagemang.

Flera studier med data från det svenska nationella diabetesregistret NDR, kommer att presenteras under veckan och på fredag blir det debatt om skillnader i riktlinjer för diabetes och hjärt-kärlsjukdom där diabetologer och kardiologer drar åt lite olika håll.

Varje dag går ett nyhetsbrev ut till dig som är diabetolog, endokrinolog, allmänläkare eller kardiolog och till läsare som prenumererar på Dagens Medicins nyhetsbrev Diabetes.

All vår bevakning från EASD kan du läsa här.

Petra Hedbom

Teamledare

petra.hedbom@dagensmedicin.se

Ämnen i artikeln:

EASD

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev