Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Diabetes

Elitlag i basket tar upp kampen mot barndiabetes

Publicerad: 23 februari 2010, 10:32

Elitlag i basket tar upp kampen mot barndiabetes

Foto: Foto: Photos.com

Norrköping Dolphins tar upp kampen mot barndiabetes. Tillsammans med Linköpings universitet ska basketlaget samla ihop pengar till forskning om sjukdomen.


Norrköping Dolphins och Linköpings universitet har inlett ett samarbete kring barndiabetes. Genom olika aktiviteter kommer de tillsammans att försöka samla ihop forskningspengar.

– Vi är en förening med en stor ungdomsverksamhet så detta ligger oss varmt om hjärtat, säger basketlagets styrelseordförande Kaj Krantz i ett pressmeddelande.

Enligt basketlaget är Tommy Höglund, fundraiser på Linköpings universitet, mycket glad över samarbetet. I Norrköping Dolphins pressmeddelande säger han:

– För Linköpings universitet känns den här satsningen jättekul, speciellt då det är en fokuserad satsning på barndiabetesforskning där Linköping är världsledande.

Samarbetet startar i dag, tisdag, med ett evenemang i samband med en match mellan Norrköpingslaget och 08 Stockholm. Då kommer barndiabetesforskningen vid Linköpings universitet att uppmärksammas.

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev